Onze route naar de
duurzaamste bakkerij van
de wereld

Wij hebben de ambitie om de duurzaamste bakkerij van de wereld te worden.

Een van de belangrijke stappen die daaraan bijdraagt is ons doel om in 2028 volledig Co2 neutraal te zijn. Om daar te komen kijken we naar nieuwe invullingen van onze energie behoefte, gaan we voedselverspilling tegen, werken we aan duurzame klantrelaties, verkorten we onze ketens en innoveren we onze producten.

Wil je weten welke stappen we inmiddels al hebben gemaakt? We nemen je graag mee op onze reis.

Welke stappen hebben we al gemaakt?

— 2022

Duurzame verpakking

Tussen 2012 en 2022 hebben we dankzij slimme materiaalinnovaties onze verpakkingshoeveelheid met 50% verminderd, wat leidde tot efficiënter materiaalgebruik. Bovendien hebben we de afgelopen 3 jaar al onze verpakkingen omgezet naar recyclebare mono-materialen.

— 2021

Bakkers documentaire

Begin 2021 kwam onze documentaire ambachtsmeesters uit die inzicht geeft in het productieproces en in onze graan keten. Wie is Fuite? Wie is de leverancier? Hoe zit het bedrijf in elkaar? Bekijk de documentaire hier.

— 2020

Vitaliteit

In 2020 hebben we een revolutionaire methode ontwikkeld om het zoutgehalte (natriumgehalte) van brood met meer dan 50% te verlagen, met behoud van smaak. Het staat in de bakkerssector nu nu bekend als 'Bakkerszout 2.0'. Hiermee zullen de hart- en vaatziekten in Nederland aanzienlijk omlaag gaan.

-- 2019

Tweede leven

Sinds 2019 wordt ons restbrood zo veel mogelijk ingezet als diervoer. Daarnaast zijn er ook nog kleine initiatieven, bijvoorbeeld voor de productie van bier (Gebrouwen door Vrouwen).

— 2018

Zonne-energie

In 2018 zijn er 900 zonnepanelen op ons dak gelegd. Dit brengt ons weer een stapje dichterbij Co2-neutraliteit.


-- 2017

Lancering Fitbrood

In 2017 hebben we het broodconcept “Fitbrood”, gelanceerd. Dit is een broodassortiment wat een specifieke behoefte van de consument invult; gezonde voeding. De verschillende soorten Fitbrood dragen claims als koolhydraat verlaagd, eiwit verrijkt tot volledig veganistisch. We zijn ondertussen marktleider geworden op claimproducten binnen de bakkerijen.

— 2017

Vervanging van soja

In 2017 zijn we de al duurzaam geteelde soja uit Brazilië gaan vervangen voor bonenmeel uit Europa.

— 2015

Duurzaame olie

Sinds 2015 hebben we palmolie, wat doorgaans niet duurzaam is, geprobeerd uit onze producten te gehaald. En wanneer dat niet mogelijk was is deze vervangen voor raapolie van Europese origine.

— 2013

Industriële oven

We zijn in 2013 gestart met de ontwikkeling van een industriële oven die 100% functioneert op waterstof in plaats van aardgas.

al meer dan 90 jaar bakker van kwaliteit

Begonnen als een dorpsbakker in IJsselmuiden in 1928 is Van Fuite inmiddels 90 jaar later uitgegroeid tot de kwaliteitsbakker van Nederland.
Over van Fuite